Boek je afspraakGratis E-Book

Fase 1 / 2. Heerlijke ovenschotel zonder aardappelen, met extra veel groenten


Ingrediënten


  • 5 preien
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 400g mager gehakt
  • Currypoeder
  • Knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 50ml plantaardige melk 
  • Light gemalen kaas (enkel in fase 2)

Bereiding

  • Kook of stoom de bloemkool samen met de knoflook tot ze gaar zijn.
  • Bak het mager gehakt in olijfolie en giet deze over in een ovenschaal.
  • Snijd de prei in ringen. Stoof de prei aan in dezelfde pan als het mager gehakt en kruid goed met magere bouillon, currypoeder, peper en zout.
  • Pureer de gekookte bloemkool en knoflook tot een puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Vul een ovenschaal met lagen: begin met het mager gehakt, dan de prei met curry en een scheutje melk, en eindig met de bloemkoolpuree.
  • Bestrooi het geheel met light gemalen kaas.
  • Bak het gerecht in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas goudbruin is.


Serveer warm en geniet van deze smakelijke en gezonde ovenschotel!



Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken