Boek je afspraakGratis E-Book

Fase 1 / 2. Low carb ovenschotel

4 personen

Ingrediënten

  • 400g Mager gehakt 
  • 8x Wortel 
  • 1/2 bundel Bleekselder 
  • 2 uien 
  • Knoflook 
  • Tijm 
  • 1 doos Tomatenpassata 
  • Pompoen fase 1 /knolselder fase 2 (uit diepvries) 

Bereiding

  • Snijd de wortel en bleekselderij in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. 
  • Bak 1 ui, knoflook, wortel en selder aan in een pan. Laat dit even aanstoven en voeg daarna tijm, provencaalse kruiden en tomatenpassata toe. Laat alles pruttelen tot de groenten bijna gaar zijn. Voeg water/bouillon toe indien nodig. 

  • De andere ui gaan we intussen aanbakken met het mager gehakt. Het gehaktmengsel wordt vervolgens de onderste laag van onze ovenschotel. Op het mager gehakt komt dan als middelste laag de gestoofde groenten met tomatenpassata. 

  • Als puree en bovenste laag van de ovenschotel kan je diepvries pompoen/knolselder blokjes gebruiken, dit gaat sneller. De blokjes even laten koken in bouillonwater, afgieten en daarna mixen tot puree en goed aankruiden. 

  • Plaats de ovenschotel voor 15min een voorverwarmde oven van 200graden.

Smakelijk! 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken