Boek je afspraakGratis E-Book

Fase 1. Gevulde puntpaprika

2 personen

Ingrediënten

  • 3 puntpaprika’s
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 
  • 200g mager gehakt 
  • 250g champignons 
  • Komijn of Garam massala kruiden
  • Provençaalse kruiden 
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de helft van de tomatenblokjes met look en kruid aan met Provençaalse kruiden, peper en zout.  
  • Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Verdeel de helft van de tomatenblokjes alvast over de bodem van de ovenschaal. Leg de paprika’s met de snijkant naarboven op de tomatenblokjes. Spray of voeg enkele druppels  olijfolie overheen, kruid aan met zout. 
  • Plaats de paprika's voor 15min in de oven op 200graden.
  • Verhit een pan met een scheutje olijfolie en fruit de ui met overige knoflook. Breng op smaak met peper & zout, voeg mager gehakt en gesneden champignons toe. Laat even aanbakken en voeg een eetlepel tomatenpuree toe. Laat kort nog even mee bakken.
  • Vul de paprika’s met het gehakt.
  • Bak de gevulde puntpaprika 10 – 15 minuten verder in de oven. 
  • Serveer dit als hoofdgerecht met eventueel een bijgerecht als groentenpuree, bruine zilvervliesrijst (fase 2.2), slaatje, ... 

Tip! Dit gerecht is nog beter de dag nadien. 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken