Boek je afspraakGratis E-Book

Fase 1. Verfrissende Komkommer-Yoghurt Dip

Ingrediënten

  • 1/3 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gesneden munt
  • Sap van een halve citroen
  • 150 ml (plantaardige) yoghurt
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Komkommer voorbereiden: Was de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes met een lepel en snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.
  • Knoflook hakken: Pel het teentje knoflook en hak het fijn of pers het door een knoflookpers.
  • Mengen: Doe de komkommerblokjes, fijngesneden knoflook, gesneden munt, citroensap, en de yoghurt in een kom.
  • Kruiden: Breng het geheel op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een romige, gelijkmatige dip.
  • Afkoelen: Laat de dip minimaal 15 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Serveren: Serveer de komkommer-yoghurt dip als frisse toevoeging bij gerechten of als dip voor groenten en crackers.

Deze dip is perfect voor bij een barbecue of als onderdeel van een mezze-tafel!


Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken