Boek je afspraakGratis E-Book

Fase 1. Visstoofpotje


Ingrediënten

2 personen

  • 200 g witte vis (bijv. kabeljauw, zeebaars) in blokjes gesneden
  • 100 g inktvisringen (diepvries)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 venkelknol, in stukken gesneden
  • 1 courgette, in stukken gesneden
  • 400 g kerstomaatjes (uit blik)
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper en zout, naar smaak
  • Olijfolie, om in te bakken

Bereiding

  • Voorbereiding: Snijd de venkel en courgette in middelgrote stukken. Hak de ui en knoflook fijn. Ontdooi de inktvisringen indien nodig en snijd de witte vis in blokjes.
  • Groenten aanstoven: Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de venkel en courgette toe en roerbak gedurende 3-4 minuten tot ze wat zachter worden.
  • Sudderen: Kruid de groenten met Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg de kerstomaatjes uit blik en het visbouillonblokje toe. Roer alles goed door en laat het geheel 10 minuten op laag vuur sudderen, zodat de smaken zich goed vermengen.
  • Vis toevoegen: Voeg de visblokjes en inktvisringen toe aan het stoofpotje. Laat dit nog eens 10 minuten meegaren met de deksel op de pan, tot de vis gaar is en de inktvisringen zacht zijn.


Serveer het visstoofpotje met wat crackers 

Tip: Voeg eventueel wat verse kruiden, zoals peterselie of basilicum, toe voor extra frisheid. 


Geniet van een gezonde, smaakvolle maaltijd!

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken