Boek je afspraakGratis E-Book

Fase 1. Winterse schotel

Ingrediënten

  • 500g mager gehakt 
  • 1 knolselder (ev diepvries)
  • 1 kg spruiten (ev diepvries)
  • 1 ui 
  • 4 aardappelen (optioneel fase 3)
  • Mager bouillon 
  • Nootmuskaat 
  • Plantaardige melk

Bereiding

  • Snijd de ui en bak  deze aan met het mager gehakt, kruid met peper en zout.
  • Stoom de spruiten, eens deze gaar zijn kan je ze kort nog even aanbakken in olijfolie. Tip. Rabeko Provencal.  
  • Kook de knolselder in licht gezouten water met magere bouillon. (Optioneel: Indien je de combi maakt met aardappelen, dan kook je eerst de aardappelen voor 20min en voeg je daarna de knolselder toe voor 10min) 
  • Mix de knolselder met melk tot 1 gladde masse. Hier kan je ook wat mager bouillon en nootmuskaat aan toevoegen. 
  • Op de bodem komt eerst mager gehakt, daarna de spruiten en als eindlaag de knolselderpuree.
  • Plaats dit geheel voor 20min in een voorverwarmde oven op 200°C.

Smakelijk !

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken