Boek vrijblijvende kennismakingGratis E-Book

Fase 2. Balletjes Tomatensaus

Ingrediënten

  • 500g mager gehakt (Kippengehakt / americain)
  • 1 ei
  • 2 sjalot 
  • Paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Laurier, tijm, rozemarijn 
  • 8 Wortelen
  • 3 Pastinaak 
  • Magere bouillon

Bereiding

  • De gehaktballetjes: Meng 1 ei, fijngesnipperde sjalot en paprikapoeder met het gehakt, en kneed alles goed door elkaar met je handen. Rol het gehaktmengsel vervolgens tot kleine balletjes.
  • Breng een kookpot met water bijna aan de kook en voeg magere bouillon toe. Pocheer de gehaktballetjes gedurende vijf minuten in de bouillon en haal ze er daarna uit.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak tot ze lichtbruin worden. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee voordat je de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, bouillonblokje, tijm, rozemarijn en laurier toevoegt. Breng aan de kook en laat de tomatensaus 15-20 minuten sudderen op laag vuur.
  • Haal de rozemarijn en tijm uit de saus en breng verder op smaak met paprikapoeder. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat ze nog even meegaren.
  • Frietjes: Snijd pastinaak en wortel in de vorm van frietjes, breng op smaak en besprenkel met olijfolie. Bak ze in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 35 minuten.

Smakelijk ! 

Beste gebruikers, deze site slaat cookies op uw computer op.
Ze zijn bedoeld om uw webervaring te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die we gebruiken, raadpleeg dan onze Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt deze ook aanpassen. Als u weigert, wordt uw informatie niet gevolgd wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie in uw browser gebruikt om uw voorkeur te onthouden om niet te worden gevolgd.
Cookie-instellingen