Boek je afspraakGratis E-Book

Fase 2. Groente traybake


Ingrediënten

  • 2 courgettes, in halve maantjes gesneden
  • 2 middelgrote zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 2 zoete puntpaprika's, in repen gesneden
  • 2 rode uien, in parten gesneden
  • 200 g snoeptomaatjes, heel gelaten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Verse groene kruiden (zoals tijm, rozemarijn, peterselie, en basilicum)
  •  olijfolie(spray)
  • Zout en peper naar smaak
  • Sap van een halve citroen
  • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas of feta voor extra smaak (fase 2)

Bereiding

  • Voorverwarm de oven op 200°C (hetelucht).
  • Meng de groenten: Leg de courgette, zoete aardappel, puntpaprika, rode ui, en snoeptomaatjes op een grote bakplaat. Voeg de fijngehakte knoflook toe.
  • Kruiden en olie toevoegen: Besprenkel de groenten met olijfolie en strooi er royaal zout, peper en de verse kruiden overheen. Meng alles goed door elkaar zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn.
  • Roosteren: Plaats de bakplaat in de oven en rooster de groenten gedurende 25-30 minuten, of totdat de zoete aardappel zacht is en de groenten mooi goudbruin beginnen te worden. Halverwege even omdraaien.

Serveer met een stukje gegrilde kip, vis of een vegetarische optie.


Smakelijk ! 


Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken