Boek je afspraakGratis E-Book

Fase 2. Havermout Banaan Pannenkoeken


Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 35 g havermout
  • Een klein scheutje plantaardige melk (amandelmelk, havermelk, of naar keuze)
  • Optioneel: snufje kaneel of vanille-extract voor extra smaak
  • Voor de topping:
  • Een lepel (plantaardige) yoghurt
  • Een handjevol blauwe bessen

Bereiding

Maak het beslag:

  • Prak de banaan in een kom tot een gladde puree. 
  • Voeg het ei toe en meng goed. 
  • Doe vervolgens de havermout erbij en roer totdat het geheel een dik beslag vormt. 
  • Voeg een klein scheutje plantaardige melk toe om het beslag iets dunner te maken. 
  • Optioneel: voeg een snufje kaneel of vanille toe voor extra smaak.

Bak de pannenkoeken: 

  • Verhit een beetje olie of bakspray in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan om mini-pannenkoekjes te maken (ongeveer 2-3 eetlepels per pannenkoek). 
  • Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen.

Stapel de pannenkoekjes op een bord. Serveer met een lepel yoghurt en een handje blauwe bessen voor een frisse en romige touch.

Tip: Voor wat extra crunch kun je wat noten of zaden over de pannenkoeken strooien!


Smakelijk ! 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken