Boek vrijblijvende kennismakingGratis E-Book

Fase 2. Salade zoete aardappel - kip

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • • 1 zoete puntpaprika
  • • 1 bakje snoep-tomaatjes
  • • Een handvol jonge spinazieblaadjes
  • • 50g hemelse feta
  • • 1 romige avocado
  • • 200g kipfilet
  • • Een handvol gesneden lente-uitjes
  • • Kruiden om van te watertanden: munt, basilicum, balsamicoazijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper & zout, en natuurlijk, olijfolie

Bereiding

  • 1. Snijd de kipfilet en zoete aardappel in blokjes en marineer ze met paprikapoeder en knoflookpoeder.
  • 2. Bak de kipblokjes in een hete pan met olijfolie tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en bak vervolgens de zoete aardappelblokjes in dezelfde pan.
  • 3. Terwijl alles bakt, snijd de puntpaprika, snoeptomaatjes, avocado en lente-uitjes in stukken.
  • 4. Leg een bedje van jonge spinazieblaadjes op de borden. Schik hierboven de koude groenten en bovenop de warme kipblokjes en zoete aardappel. Bestrooi het geheel met verkruimelde feta.
  • 5. Garneer met fijngehakte basilicum en munt en besprenkel met balsamicoazijn.

Een explosie van smaken om van te genieten!

Smakelijk! 

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken