Boek vrijblijvende kennismakingGratis E-Book

Fase 2. Traybake met zalm, courgette, rode puntpaprika

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 zalmfilets
  • 1 courgette
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 citroen (in schijfjes)
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm of rozemarijn
  • Zout en peper
  • Optioneel: peterselie of dille voor garnering

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes, besprenkel met 1 el olijfolie, zout, peper en kruiden. Bak 10-15 min.
  3. Snijd de courgette (halve maantjes), puntpaprika (repen), rode ui (grof) en knoflook (fijn).
  4. Voeg de groenten bij de zoete aardappel, besprenkel met 1 el olijfolie, kruiden, zout en peper. Meng goed.
  5. Leg de zalmfilets bovenop, besprenkel met de laatste olijfolie, en leg citroenschijfjes op de zalm.
  6. Bak nog 15-20 min, tot de zalm gaar is en groenten geroosterd zijn.
  7. Garneer met peterselie of dille en eventueel wat extra citroensap.

Smakelijk!


Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken