Boek vrijblijvende kennismakingGratis E-Book

Fase 2. Traybake met zalm, courgette, rode puntpaprika

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 zalmfilets
  • 1 courgette
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 citroen (in schijfjes)
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm of rozemarijn
  • Zout en peper
  • Optioneel: peterselie of dille voor garnering

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes, besprenkel met 1 el olijfolie, zout, peper en kruiden. Bak 10-15 min.
  3. Snijd de courgette (halve maantjes), puntpaprika (repen), rode ui (grof) en knoflook (fijn).
  4. Voeg de groenten bij de zoete aardappel, besprenkel met 1 el olijfolie, kruiden, zout en peper. Meng goed.
  5. Leg de zalmfilets bovenop, besprenkel met de laatste olijfolie, en leg citroenschijfjes op de zalm.
  6. Bak nog 15-20 min, tot de zalm gaar is en groenten geroosterd zijn.
  7. Garneer met peterselie of dille en eventueel wat extra citroensap.

Smakelijk!


Beste gebruikers, deze site slaat cookies op uw computer op.
Ze zijn bedoeld om uw webervaring te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die we gebruiken, raadpleeg dan onze Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt deze ook aanpassen. Als u weigert, wordt uw informatie niet gevolgd wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie in uw browser gebruikt om uw voorkeur te onthouden om niet te worden gevolgd.
Cookie-instellingen