Boek je afspraakGratis E-Book

Fase 2.2. Gezonde Slaatje met Burrata en Zoete Aardappel


Ingrediënten


2 personen

  • 1 burrata (of buffelmozzarella: fase 2.1)
  • 2 zoete aardappel
  • Enkele handen rucola
  • 2 handen mini tomaatjes
  • 2 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • Olijfoliespray
  • Provençaalse kruiden naar smaak

Bereiding

  • Zoete aardappel voorbereiden: Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes of kleine blokjes. Spray er een beetje olijfolie overheen en kruid met Provençaalse kruiden.
  • Bakken: Bak de zoete aardappel in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 20-25 minuten, totdat ze gaar en licht knapperig zijn.
  • Slaatje samenstellen: Was de rucola en mini tomaatjes. Snijd de tomaatjes doormidden.
  • Burrata: Plaats de rucola op een bord, gevolgd door de tomaatjes en de warme zoete aardappel. Voeg de burrata toe in het midden.
  • Pijnboompitten: Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Strooi ze over de salade.
  • Dressing: Besprenkel het geheel met appelazijn en nog een spray olijfolie voor een frisse dressing.

Tip: voor extra smaak kun je wat zwarte peper of een snufje zeezout toevoegen. 

Smakelijk! 


Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken